agenda Waar kunt u ons vinden?

Agenda van ArcheoFlint

In veel gevallen kunt u de lezingen bijwonen en participeren in de workshop steenbewerken. Echter een garantie kunnen wij niet geven. Het komt voor dat de opdrachtgever een besloten bijeenkomst voor ogen heeft.  Even bellen  of mailen naar ArcheoFlint dus.
U vindt onze gegevens onder “contact”.

Vuursteencursus

vuursteencursus 2023 (2)Misschien heeft u wel eens een keertje vuursteen bewerkt, misschien wilt u er mee kennis maken. Dan is deze cursus iets voor u!
De basisprincipes van het vuursteenbewerken wordt u uitgelegd, daarna gaan we aan de slag.  De voorjaarscursus wordt gegeven in het vuursteenatelier van  Ernest Mols in Diever en vindt plaats op    ?????  2024.
De zomercursus vindt ook in deze rustieke omgeving plaats en zal gehouden worden op ???????.
We zullen u zo snel mogelijk meer info geven.

Zaterdag 15 juni Hasselt

druk aan de slag in Hasselt, vuursteenbewerken ondanks de kou hadden we het warmHet belooft een traditie te worden, de samenwerking tussen ArcheoFlint en de Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland. De SAWZ heeft zich aangesloten bij de AWN (landelijke vereniging van vrijwilligers in de archeologie) en maakt als werkgroep deel uit van AWN afdeling 20 – IJsseldelta/Vechtstreek.
Evenals vorig jaar heeft ze voor deze dag een aantrekkelijk programma voor een breed publiek samengesteld. Wij, de steenkloppers, maken daar deel van uit. Jong en oud kunnen kennismaken met de eerste stappen in het bewerken van vuursteen. Regelmatig zullen wij ook demonstraties geven. Luister naar onze verhalen over de prehistorie, laat u inspireren door onze voorouders!