activiteiten aanbod u waant zich even in de prehistorie

ArcheoFlint draagt prehistorische vuursteenkennis over!

ArcheoFlint heeft een keur aan activiteiten voor u, op de website staat daarvan een kleine selectie. Wij streven niet naar een zo groot mogelijk aanbod, het gaat bij ons om de beleving. U maakt kennis met de vaardigheden van onze voorouders in een welhaast prehistorische setting. U krijgt bewondering voor hun kunde en hun vermogen zich aan te passen aan de omgeving.

workshop Vuursteen bewerken met kinderen
vuursteenwerkplaats ArcheoFlint met replica's Op een speelse manier wordt de techniek van vuursteenbewerken uitgelegd. Daarna gaan we aan de slag in een “echte” vuursteen werkplaats. De kinderen maken door middel van druktechnieken pijlpunten (spitsen) en schachten deze op een prehistorische wijze.  Ook het maken en schachten van een Mesolithisch bijltje behoort tot een van de mogelijke activiteiten..
Deze workshop is geschikt voor grotere groepen -bijvoorbeeld tijdens een zomer evenement-, voor schoolklassen etc.
De kinderen zijn verplicht een veiligheidsbril te dragen.
workshop Driedaagse voorjaars;- en zomercursus vuursteen bewerken
vuursteencursus zomer 2023 door ArcheoFlint Misschien heeft u wel eens een keertje vuursteen bewerkt, misschien wilt u er mee kennis maken. Dan is deze cursus iets voor u!
De basisprincipes van het vuursteenbewerken wordt u uitgelegd, daarna gaan we aan de slag.  De voorjaarscursus wordt gegeven in het vuursteenatelier van  Ernest Mols in Diever en vindt plaats op 25/26 maart en 15 april 2023.
De zomercursus vindt ook in deze rustieke omgeving plaats en zal gehouden worden op 3/4 juni en 1 juli 2023. Voor gedetailleerde info en kosten opent u het  inschrijfformulier basiscursus vuursteen bewerken 2023.
lezing Vuistbijlen zoeken in Noord-Nederland
midden-paleolitische vondst van Anne ten Brink De laatste jaren is er steeds meer belangstelling voor de tijd van de Neanderthalers. In Noord-Nederland zijn op een aantal plaatsen activiteiten kampementen ontdekt. Het leverde een schat aan informatie op en een groot aantal artefacten. Ernest en Anne hebben hun steentje bijgedragen. In deze lezing wordt u op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen, krijgt u een aansprekende PPT te zien en brengen we een aantal vondsten mee.
duur: tussen 1 en 2 uur
lezing Turkse vuistbijlen, een verhitte zoektocht
Turkse vuistbijl Een speurtocht naar vuistbijlen. Ditmaal niet in Nederland maar in het verre, warme en onherbergzame zuidoosten van Turkije. De omgeving is schitterend, de vondsten verbluffend. Het verhaal is avontuurlijk, u maakt kennis met de vriendelijke mensen, de rijke dierenwereld en onvoorstelbare archeologische vondsten. De nadruk ligt op de vuistbijlen -met een ouderdom tot meer dan 500.000 jaar- maar rondom de vondstplekken was nog zoveel meer moois op archeologisch gebied te zien. U krijgt gewoon zin om mee te gaan naar een waar archeologisch Mekka! Van de PPT-presentatie straalt de warmte en plezier af.
duur: tussen 1 en 2 uur
  Eigen wens
Anne ten Brink zijn vuursteenwerkplaats in de bossen Het zou kunnen dat u alleen demonstraties van ons wilt zien, of een combinatie van een lezing met een demonstratie. Of geheel iets anders!
In overleg met ons is heel veel mogelijk. Neemt u even contact met ons op en we komen er samen uit!
fff